Kvalitetsansvarig

Enkel och kraftfull dokumenthantering. Användaren vägleds och får rätt dokument, mall, checklista eller instruktion i varje del av projektprocessen. Minimalt med tid går åt till att leta dokument eller för all del fylla i dem.

Video

Management

Prospect, förfrågningar, anbud, projekt, kunder och kontakter på ett ställe. Några klick ger lämnade anbud, hitrate och nya förfrågningar. Skapa ett enhetligt, samordnat och effektivt arbetssätt med enkla kontroller.

Video

Projektledare

Styr ditt projekt med överblick över transaktioner, dokumentation, mailkonversationer, aktiviteter och checklistor och smidig ändring- och tilläggshantering. Jobba enklare i en processtyrd dokumenthantering.

Video
1

FÖRETAG

Ca 1

HANTERADE DOKUMENT

Över 1

ANVÄNDARE ÖVER TID

1

ÅR PÅ MARKNADEN

Våra kunder

Vid milleniskiftet skapades grunden till ett av fundamenten i EzyFlex, den kraftfulla och unika processtyrda dokumenthanteringen. Sedan dess har vi utvecklat, förädlat och förenklat. Vi har mött krav och behov hos såväl internationella, som nationella företag där vi tillsammans har format systemet från verksamhetens behov. Här är några av våra kunder:

Ett av Nordens största installationsföretag som har använt EzyFlex sedan 2008 och hanterar årligen över 4.000 projekt och närmare 10.000 anbud.

Vår vision och mål med ett nytt CRM-system var att förenkla vardagen för hela ledet inom företaget.”, berättar Anders Nilsson, Försäljningschef Sverige

Tillsammans skapar vi ett riktigt bra system som kommer förenkla vårt sätt att arbeta vilket gör att vi kan vara nära våra kunder i våra projekt

Vi valde bort Navisions e-handelsmodul till förmån för EzyFlex. Det tycker jag är ett bra exempel på en unik lösning som bygger på en plattform som leverantören tillhandahåller, säger Mats Nyström

Numera kan utesäljarna snabbt och enkelt skapa sig en överblick av hur våra produkter exponeras hos återförsäljarna, berättar Annika Borgenstrand, projektledare på FM Mattsson Mora Group.

Vi är väldigt nöjda med vårt Intranät och dokumenthanteringsstödet Docman, som jag själv är administratör för. Det som är gemensamt för dessa system är enkelheten att administrera. Ida Nylander KMA-Chef

När ISO certifieringen sker har ledningssystemet sin självklara plats i EzyFlex

Sibylla arbetar med EzyFlex CRM sedan 20 år tillbaka. Här hanteras alla Sibyllakök, såväl som ”ShopInShops” på serviceanläggningar med bensinförsäljning.

Säkerhetslösningar som följer etablerade kvalitets- och miljöledningssystem. Certifieringar, licenser och godkännanden borgar det för professionella leveranser och uppfyllda resultat.

Ett av flera företag inom den Nordiska delen av Vinci som driver projekt i EzyFlex, som även används av Omexom, Axians, Actemium och Emil Lundgren.

Systemet gör det möjligt för Borga att säkerställa ett standardiserat arbetssätt, från försäljning till leverans.

Vi på HSA är mycket nöjda och kan varmt rekommendera EzyFlex, både som system och företag. - Patrik Sandstedt, Anders Andersson och Jörgen Mattsson

Vi, på LG Contracting, har fått ett dynamisk verktyg som ger oss en tydlig bild av alla projekt på ett ställe

"FlowOne" har varit vårt projektverktyg sedan 2018 och hjälper oss att följa hela vår process från förfrågan till projektavslut.

Då kvalitet och förbättringar är en av målen för Novum Installation blev EzyFlex det klara valet. - Dragan Milosevic, Produktion & Kvalitetsansvarig.

Würth Svenska AB har hanterat lednings- och kvalitetssystem i EzyFlex i många år. Flexibiliteten gör att vi kan använda den som grund för utveckling av många interna system, säger Peter Bergman, Systemutvecklare.

Detta är EzyFlex

Innan vi berättar mer om varför EzyFlex skapar ett standardiserat sätt att arbeta med kund, offert, projekt och dokumenthantering vill vi gärna berätta historien om hur ett system utvecklas med kunderna nära marknaden:

 • 1
  Processtyrd dokumenthantering

  1996 kom företaget Wasa Tryckknappar till oss och ville ha ett dokumenthanteringssystem för sin ISO-certifiering. Detta blev grunden till det som idag är en kraftfull och unik processtyrd dokumenthantering, ett av fundamenten i EzyFlex.

 • 2
  Anbud- och offerthantering

  1998 byggde vi ett anbudssystem tillsammans med det forna byggföretaget BPA. Ur detta föddes flöden för en stabil anbud- och offerthantering. Samtidigt skapade vi Sibyllas kundinformationsystem, fundamentet till ett enkelt modernt CRM.

 • 3
  Processtyrt projekthanteringssystem

  2002 satte Bravida våra hjärnor på prov när vi tillsammans skapade ett flerspråkigt processtyrt projekthanteringssystem.

Sedan dess har vi arbetat med att utveckla, förädla och förenkla. Vi har mött krav och utvecklingsbehov hos såväl internationella, som nationella företag.

Projekt, CRM, Intranät, Portal, Processer och Dokument är idag grundläggande element i EzyFlex – du ska kunna växa, förändras och utvecklas utan att riskera att ditt IT-system sätter käppar i hjulet.

Verksamhetssystem på riktigt

Ett ledningssystem kvalitetssäkrar projekten både internt och externt. Oftast finns de i form av dokument i en mapp på nätverket, svåra att hitta. Vi möter dagligen företag, vars systemflora tillsammans kan liknas vid en svårnavigerad skärgård - ett örike av funktioner, som ofta fungerar men som ställer stora krav på organisationen, är dyra att underhålla och svåra att lära sig.

alternative

Vi har gjort det betydligt enklare, både för användaren i praktiken och för ledningen att följa upp. En plattform där allt fungerar på samma sätt. Enkelt att läras sig, enkel uppföljning, hög effektivitet, ordning och reda.

alternative

Med allt samlat i ett webbaserat intranät så har du det som många kallar ett verksamhetssystem som ringar in alla dina processer i företaget på ditt sätt.

Från första kontakten till avslutat projekt

Verksamhetssystem låter teoretiskt, men med vår erfarenhet och kunnande från otaliga installationer och utvecklingsprojekt med kunder över hela landet, så vågar vi påstå att vi levererar verksamhetssystem ”på riktigt”.
Med det menar vi att vi inte tillhandahåller standardlösningar utan EzyFlex är just vad det heter:

EZY för användaren – fler än 10.000 användare i EzyFlex hyllar systemet för att det är enkelt och överskådligt. När EzyFlex följer kunden hela vägen från kundbearbetning till offert och tills det att projektet är i mål, så blir upplevelsen just EZY!

FLEX för företaget – inga ”hårda boxlösningar” där din organisation ska anpassa sig. Vi anpassar EzyFlex efter din verksamhet. Du slipper tänka om och ändra i dina flöden som ofta blir fallet med andra standardiserade verksamhetssystem

Vem passar EzyFlex för?

Våra kunder finns oftast inom branscherna installation, bygg och entreprenad. Men systemet är inte låst vid en viss bransch, utan passar alla företag om något av följande behov finns:

 • Kvalitet och miljöfrågor är en viktig del av varje projekt.
 • Överblick från offert till leveransuppföljning för alla i organisationen.
 • Att kunna hitta rätt version av dokument i varje process från offert till leverans.
 • Ändrings- och tilläggshantering (ÄTA) är en viktig del i projekten.
 • Företag som vill ha ett digitaliserat ledningssystem.
 • Företag som vill digitalisera kundresan och få full kontroll på alla dokument i alla processer i projektet.
Boka demo

"The EzyFlex Story"

1996

Wasa Tryckknappar AB

Wasa Tryckknappar AB skall etablera sig på den kinesiska marknaden och behöver ett digitalt dokumenthanteringssystem för att ISO certifieras

1997

Luftkonditionering AB

Framnäsvägen, Solna bygger en digital kvalitetshandbok och tar de första stegen med projekthantering under ledning av den legendariska Christer Rohlin

1999

BPA AB

BPA AB som äger Tisabgruppen tar in systemet som utvecklar vidare med fokus på anbudshantering

2000

Sibylla

Tillsammans med Sibylla bygger vi ett mobilt kundinformationssystem till säljorganisationen. Det utvecklas bla för Palm Pilot. Grunden till nuvarande CRM föds.

2002

Bravida

Bravida handlar upp en ny plattform för anbuds och projekthantering. Systemet språkhanteras för att fungera i norden. Med stort fokus på processer i flera länder skapas kärnan i dagens system - den processtyrda dokumenthanteringen tar plats.

2003

Würth

Wurth Sverige med sin framgångsrika process "Sälja -> Leverera - Ta betalt" tar första steget.

2004

PQR Konsult AB

Med verksamhet på många orter och många länder blir PQR det första konsultbolaget som skapar ordning bland projekt och dokument

2006

Närkes Elektriska AB

Eller NEA i folkmun, tar ett koncernbeslut och behöver ett verksamhetssystem för att skapa ordning och effektivisera i en gemensam sälj- och projektprocess

2008

Bygglant

Lantmännens egen byggavdelning behöver ett system för att hantera alla byggprojekt

2009

Atria Sverige AB

Med konceptet ShopInShop gör en internationell satsning i 14 länder med EzyFlex skapas gemensamma processer och ett språkhanterat CRM stöd

2011

NVS

På mindre än sex månader från beslut har NVS startat upp ett nytt verksamhetssystem i två länder.

2014

FM-Mattsson

CRM processerna förädlas och systemet som tar FM-Mattson och Mora Armaturer till marknaden i Sverige, Tyskland och Danmark är både enkelt och flexibelt

2015

Assemblin

Nu används EzyFlex dagligen av närmare 1000 medarbetare på ett 100 tal orter i Sverige och Norge  

2017

Elajo

Beslutar sig för att byta anbuds och projektsystem. Det nya verksamhetssystemet får namnet FlowOne när det lanseras. 

2018

Volution Group

Säljarna skulle få ett lättmanövrerat system, innesälj skulle kunna hjälpa kunder som ringer in med frågor och vi från ledningen skulle enkelt kunna ta ut rapporter

2019

Vinci

Med företag som Omexom, Emil Lundgren, Eitech byter ut sina system och går på med EzyFlex in i en integrerad plattform med portal, CRM, anbud och projekt

2020

Borga Group

Skapar ordning på affärer och projekt internationellt och tar verksamhetssystemet till Europa där sex länder nu arbetar enkelt och flexibelt

2021

Instalco

Intresset från intressenterna ökar och de tar första steget in i EzyFlex med LG Contracting i spetsen.

2022

EzyFlex

EzyFlex har under 26 år utvecklats från verksamhetens behov tillsammans med alla kunder. Med processtyrd dokumenthantering, CRM, förfrågningar, anbud, projekt, har vi skapat verksamhetens system.
Enkelt och Flexibelt

2023

EzyFlex AB

EzyFlex fortsätter att växa och attrahera nya företag som väljer vår plattform. Bland de senaste tillskotten märks företag som El & Ljusdesign AB och Novum Installation AB, som nu använder EzyFlex för att optimera sina verksamhetsprocesser och stärka sin konkurrenskraft på marknaden.

2024

Installatörsföretagen

Samarbetet med Installatörsföretagen inleds och de kunder som har avtal kan integrera den processtyrda dokumenthanteringen med Installatörsföretagens mallar.

Kontakta oss

Vi på EzyFlex AB

EzyFlex förvaltas och utvecklas av EzyFlex AB. Du får gärna boka en demo via detta formulär, men det går självklart att kontakta oss på flera sätt. Hör av dig till Sigge för mer info.

Boka demo

Sigge Dufvander
SIGGE DUFVANDER

073-091 26 67
sigge@ezyflex.se
Verksamhetsutvecklare

Thomas Rhan
THOMAS RHAN

Projektledare
Verksamhetskonsult
Integration och databaser

Mika Valjus
MIKA VALJUS

Projektledare
Systemutvecklare
Affärssystem
Integration och databaser

Magnus Nilsson
MAGNUS NILSSON

Seniorkonsult
Systemadministratör
Kommunikation och servers
Systemutvecklare
Integration och databaser

Stefan Englund
STEFAN ENGLUND

Seniorkonsult
UX/UI-designer
Webbdesigner
Webbhandel
Applikationsutvecklare

Christer Rönningborg
CHRISTER RÖNNINGBORG

Seniorkonsult
UX/UI-designer
Webbdesigner
Applikationsutvecklare
Integration och databaser

FAQ

Alla företag har ett affärssystem, företaget hjärta, men plats för orders, leverantörer, kunder, fakturering, bokföring, och reskontra. Vår erfarenhet visar att detta sällan är platsen där man ger den breda verksamheten ett kraftfullt IT - stöd.

Verksamhetssystemet utökar och kompletterar affärssystemet och här finns hela Ledningssystemet, med funktioner för policy, mål, processer. Tillsammans med de fastställda rutinerna, uppföljning och kontroll skapas en kraftfull organisation.

Verksamhetssystemet är utrustat med funktioner för att hantera Projekt, Dokument, Processer och CRM, där finns moduler för att utveckla organisationen med Digital signering, Avtal, Anläggningar, Avvikelser, Förbättringshantering.

Verksamhetssystemet skall vara enkelt. Det är till för alla. Det skall fungerar på datorn, i mobilen, där du är. Det är bara enkla system, som gillas av användaren, som skapas fortsättningar för bra lönsamhet.

Om man börjar på ruta ett kan det ta sin tid. Men de allra flesta företag har redan ett verksamhetssystem. Problemet är bara att det inte hänger ihop.
 • Dokument med rutiner och mallar är spridda
 • Det är svårt att säga vilken version som är giltig, revisioner finns men var
 • Kunder och kontakter finns men inte samlat och organiserat, än minde lättillgängligt
 • Mycket information är registrerad i Excel
Normalt sätter vi upp EzyFlex systemet på nån dag, lite beroende på i vilken konfiguration beställningen avser.

Därefter börjar det roliga! De första processerna sätts upp och Ledningssystemet flyttas in i handböcker och processer där man riktigt känner hur det nya ledningssystemet växer fram i en modern miljö och delas med hela organisationen. Redan andra dagen kan man se resultatet och efter några arbetsdagar är allt klart. Det är alltid lika kul att följa och bistå i denna process. Man blir förvånad över resultatet man når på så kort tid.

Din sekretess är viktig för oss. I denna policy kan du läsa mer om hur Ezyflex AB arbetar med datasäkerhet. För oss är det viktigt att hantera uppgifter och information på ett säkert sätt.

Vår interna säkerhet ställer krav på medarbetaren. Alla anställda har undertecknat skriftliga avtal om tystnadsplikt. Vi har särskilt utformade system för att hantera dataskydd med uppgifter om kunders system och behandlingar som utförs.

Våra interna system uppdateras kontinuerligt och är utrustade med teknik för att skydda data. Vi använder förstärkta skydd för brandväggar och nätverksskydd. För inloggning till system använder vi en utökning av SMS-OTP/soft token tvåfaktors inloggning. Dokument som innehåller personuppgifter tillåts inte ligga framme. Telefoner är försedda med funktioner för att kunna spärras och krav på lösenordsskydd.

Vi behandlar personuppgifter i enlighet med våra egna skriftliga instruktioner avseende personuppgiftsbehandlingen, ändamålen med behandlingen, typ av personuppgifter och kategorier av registrerade, varaktighet m.m.

Dessa instruktioner registreras och underhålls i därför avsett system för ”GDPR-Behandlingar” där vi har dokumenterat behandlingar som du som kund kan ta del av. De uppgifter vi lagrar har sin rättsliga grund i nödvändighet för att kunna uppfylla vårt gemensamma avtal eller genom samtycke i en professionell kundrelation.

Vi delar inte med oss av några uppgifter alls till någon annan part och uppgifterna lagras internt på servers som vi själva förfogar över i Sverige. Vi lagrar dessa uppgifter i enhetlighet med instruktionen i respektive upprättad behandling.

Om en registrerad eller tillsynsmyndighet önskar eller begär information i enlighet med Personuppgiftslagen, kan vi tillgodose den registrerades rättigheter.

EzyFlex AB är insatt i de förpliktelser vi har gentemot kunder och dataskyddsförordning. Det innebär t. ex. att vi genomför analyser av våra egna, tillhandahållna systemlösningar och att vi i nya system arbetar efter ett principer för privacy by design.

RING GÄRNA

073-091 26 67

VI GILLAR MAIL

sigge@ezyflex.se